Степанов розповів, скільки коштує лікування одного хворого на COVID-19 у лікарні

Ціна за лікування залежить від стану хворого, а також місця його перебування
Степанов розповів, скільки коштує лікування одного хворого на COVID-19 у лікарні
Лікарня, лікарняні ліжка (фото: Віктор Ляшко / Facebook)
25 Листопада 2020, 22:31
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, скільки коштує лікування одного пацієнта з коронавірусом у лікарні. За його словами, держава витрачає від 13 до 45 тис. грн.

Про це він розповів у програмі "Зе Інтерв'юер".

За його словами, ціна за лікування залежить від стану хворого, а також місця його перебування - звичайна палата чи реанімація.

Те, що ми сплачуємо нашим лікарням, – від 13 до 45 тисяч за лікування одного хворого в залежності від його стану – чи він у звичайній палаті перебуває, чи в реанімації. Водночас ми фіксуємо, коли починають абсолютно безпідставно писати якісь списки людям йти та купувати якісь лікарські засоби. Це неприпустима річ, - заявив міністр.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що МОЗ зменшив строк перебування пацієнта з коронавірусною хворобою у стаціонарі.

Читайте також

Зараз ми зменшили термін (перебування пацієнта з COVID-19 в лікарні – ред.) – це, в середньому, 11 днів, був 13. Що у нас відбувалось? Багато людей, коли з’явився COVID-19, – вони відразу починають дуже сильно хвилюватися і дуже хочуть в лікарню, є довіра до лікарів, і вони вважають, що коли перебувають в лікарні, то вони більш захищені, - зауважив він.

Очільник МОЗ також пояснив, за яких умов пацієнтів виписують з лікарень. За його словами, коли людина перебуває у лікарні, а допомогу їй вже надали, коли вона вже не потребує кисневої терапії, але ще очікує на негативний результат ПЛР-тесту. Ця людина вже немає підстав для перебування в лікарні.

Якщо сатурація (рівень насиченості киснем крові) понад 94-95%, той їй вже нічого в лікарні робити. Крім того, це небезпечно для самої людини, тому що в лікарні є внутрішньо лікарняна інфекція. Тому ми вже потім таку людину виписуємо з лікарні під нагляд сімейного лікаря, - додав Степанов.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я від 26 листопада запускає в тестовому режимі послугу з виклику мобільної бригади швидкої допомоги через контакт-центр.

1