Степанов вважає, що "червоний рівень" допоміг стабілізувати COVID-ситуацію у трьох областях

Покращилася ситуація в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях
Степанов вважає, що "червоний рівень" допоміг стабілізувати COVID-ситуацію у трьох областях
Медик у захисному костюмі біля кисневого концентратора, коронавірус (фото: УНІАН)
26 Березня 2021, 09:27
читать на русском

В Івано-Франківській, Закарпатській і Чернівецькій областях завдяки переведенню до "червоної" зони карантину вдалося стабілізувати ситуацію із захворюваністю на коронавірус.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в етері програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

У нас вже є результати "червоного рівня" в західних областях: Івано-Франківській, Чернівецькій і Закарпатській. Там ситуація стабілізувалася, ми бачимо вже і зменшення кількості госпіталізацій, і від’ємне значення в динаміці госпіталізацій, - зазначив міністр.

На думку Степанова, це відбулося завдяки карантинним обмеженням, які вводила місцева влада. За його словами, особливо це було відчутно в Івано-Франківській області, оскільки там достатньо суворо дотримувалися цих карантинних обмежень.

Читайте також

Щодо Івано-Франківської області, думаю, ми там через деякий час переведемо за показниками назад до (нижчого – ред.) рівня епіднебезпеки, - сказав очільник МОЗ.

Нагадаємо, що у Національній академії наук спрогнозували розвиток третьої хвилі коронавірусу в Україні та число летальних випадків. Науковці зокрема констатували, що третя хвиля в Україні розвивається аналогічно до більшості країн Європи.

Прогнозують, що кількість нових випадків коронавірусу на 30 березня сягне 16858 хворих за добу, а на 6 квітня – 19759 хворих на добу.

1