Степанов закликав медиків вакцинуватися, щоб не померти від COVID

Міністр наголосив, що будь-яка вакцинація - це захист від хвороби
Степанов закликав медиків вакцинуватися, щоб не померти від COVID
Вакцинація в Києві (Фото: КМДА)
26 Лютого 2021, 16:28
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що дуже важливо вакцинуватися, щоб не померти від коронавірусу. Кожного дня кількість вакцинованих буде збільшуватися в рази.

Про це глава МОЗ (досьє Максима Степанова) повідомив у прямому етері суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" у четвер, 25 лютого.

За словами Степанова, медичних працівників від решти відрізняє те, що вони точно розуміють, наскільки важливі щеплення.

Міністр наголосив, що будь-яка вакцинація - це захист від хвороби, а навіть - це захист від смерті. Тому, щоб не померти - треба зробити щеплення, треба зробити профілактику.

Є такий спосіб профілактики, як вакцинація. Я дуже прошу всіх медичних працівників віднестися до цього дуже серйозно, - наголосив глава МОЗ.

За словами Степанова, усі вакцини, які завозяться до України та реєструються тут, мають доведену безпечність та ефективність.

Читайте також

Коли говорять медичні працівники - вони точно знають, що таке ефективність. Коли ми говоримо, наприклад, про 70% або про 95%, ми говоримо що є ефективність вакцини, коли людина точно не захворіє; а якщо певний відсоток може захворіти - то він перенесе або безсимптомно, або в дуже легкий спосіб, - сказав він.

Як повідомив міністр, важкого перебігу хвороби точно не буде, як реанімації та смерті. Особливо ті лікарі, які кожного дня бачать, що таке коронавірус, що таке реанімація при COVID-19 і які наслідки він несе, розуміють, що хворіють не тільки люди, які старше за 65 років.

У нас є, наприклад, одна дівчина, їй 33 роки, два місяці ми боремося за її життя, нічим не хворіла. Тобто хвороба - дуже-дуже важка, - зазначив Степанов.

Степанов розповів, що восени очікують на новий сплеск хвороби. Тому до того часу необхідно вакцинувати максимальну кількість населення.

Нагадаємо, що вакцинація від коронавірусу у світі почалась вже в 100 зі 193 країн. Всього вакцинували понад 225 мільйонів осіб.

Десятки країн почали вакцинацію ще у грудні 2020 року. Велика Британія стала першою країною, яка розпочала масову вакцинацію серед свого населення у Європі. Зараз в країні щеплення отримали  13,7% людей.

В Україні вакцинація проти коронавірусу розпочалась 24 лютого і першим щеплення отримав лікар з Черкас.

1