Стрімке зростання нових хворих на COVID-19: Чернівецька область на межі "помаранчевої" зони

Ситуація з коронавірусом погіршується щодня
Стрімке зростання нових хворих на COVID-19: Чернівецька область на межі "помаранчевої" зони
Коронавірус, лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
3 Вересня 2021, 18:30
читать на русском

У Чернівецькій області спостерігається стрімке зростання кількості хворих на коронавірус, тому регіон може скоро опинитися у "помаранчевій" зоні адаптивного карантину.

Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук у Facebook.

За темпами зростання нових випадків у нашій області ми стрімко наближаємося до "помаранчевої" зони. Тільки Державна комісія ТЕБ та НС може визначати зональність та переводити країну з одної зони в іншу, але Чернівецька область за цими темпами може перескочити через "жовту" та опинитися відразу в "помаранчевій" зоні", - зазначив Осачук

При цьому міський голова не сказав, чи планує область самостійно запроваджувати карантинні обмеження, які відповідали б "помаранчевій" зоні, до того, як це рішення ухвалить Державна комісія ТЕБ та НС.

Нагадаємо, що в Україні погіршилась ситуація з COVID-19, тому країна опинилася на межі виходу з "зеленої" зони. Якщо ситуація не покращиться, в областях можуть посилити карантинні обмеження.

Лікар-імунолог Андрій Волянський вважає, що до України вже прийшла нова хвиля коронавірусу, яку спричинив штам "Дельта". На початку осені необхідно очікувати на пік захворюваності.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає 

Читайте також

1