Суд наклав арешт на 49,99% акцій ПАТ "Донецькоблгаз" - СБУ

Дії кваліфікуються за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України
Суд наклав арешт на 49,99% акцій ПАТ "Донецькоблгаз" - СБУ
Газ (фото: з відкритих джерел)
22 Березня 2021, 19:20
читать на русском
СБУ розслідує незаконні дії посадових осіб ПАТ "Донецькоблгаз", спрямованих на пошкодження об‘єктів, що мають важливе господарське та оборонне значення.

За матеріалами СБУ, Шевченківський районний суд м. Києва наклав арешт на 49,99% акцій ПАТ "Донецькоблгаз". Дії підозрюваних кваліфікуються за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Частка належить компаніям з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. Акції контролюються громадянкою України, яка у 2014 році покинула державу і переховується в РФ, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Рішенням суду права передаються в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Також судом прийнято рішення про передачу арештованих акцій ПАТ "Донецькоблгаз" до НАК "Нафтогаз України". Компанія має організувати недопущення втрати чи розтрати цього майна до моменту фактичної передачі активів в управління АРМА.

Нагадаємо, що у РНБО з'ясували, що "Донецькоблгаз" належить двом компаніям з Гонконгу. У разі порушень товариство повернуть до державної сфери управління.

1