Суд скасував арешт частини майна Ігоря Гринкевича

Майно компанії "ВТ Девелопмент" нібито не пов’язане з договорами, які укладали компанії Гринкевича.
Головне
Суд скасував арешт частини майна Ігоря Гринкевича
Ігор Гринкевич
19 Квітня 2024, 12:35
читать на русском

Шевченківський районний суд міста Києва скасував арешт на частину майна львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Раніше арешт був накладений раніше на будівлю, приміщення та земельну ділянку.

Про це повідомляє відповідна ухвала суду, видання HGL та дані Opendatabot.

Зазначається, що 22 січня 2024 року Печерський районний суд міста Києва арештував майно "ВТ Девелопмент" у Львові, а саме:

  • нежитлова будівля у Львові по вулиці Героїв УПА, площею 3119,6 м²;
  • земельна ділянка площею 0,1538 га;
  • нежитлові приміщення холодильника-розподільника у Львові по вулиці Данила Апостола, площею 1758,3 м².

У суді представник "ВТ Девелопмент" заявив, що майно компанії не пов’язане з договорами, які укладали компанії Гринкевича.

Суд встановив, що ДБР не надало доказів протиправної діяльності "ВТ Девелопмент", а його посадовим особам не повідомили про підозру. Тому суд постановив скасувати арешт майна.

Нагадаємо, 17 січня п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом із 5 фігурантів справи про оборудки із закупівлями одягу й білизни для Збройних сил України львівського бізнесмена – арештував із півмільярдною заставою.

22 січня Гринкевича - молодшого затримали в Одесі при спробі втечі за кордон. Романа Гринкевича відправили в СІЗО з можливістю вийти за пів мільярдну заставу.

11 січня 2024 року ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї та підконтрольних фірм Гринкевича. А за висновками експертів, вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями ЗСУ.

Детально про те, як львівський бізнесмен Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу Головного слідчого управління ДБР за $500 тисяч, можна прочитати тут.

Читайте також

1