Суд та в'язниця: українців застерегли від участі у російських псевдореферендумах

У зрадників арештують майно та введуть санкції проти колаборантів
Важливо
Суд та в'язниця: українців застерегли від участі у російських псевдореферендумах
Російський паспорт / Фото з мережі
23 Вересня 2022, 12:28
читать на русском

Російські бойовики 23 вересня почали проводити на окупованих територіях України так звані "референдуми" щодо приєднання до рф.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявили, що причетних до псевдореферендумів чекає суд.

Силові та розвідувальні відомства України, а також Мінреінтеграції володіють повною інформацією щодо організаторів, виконавців і поплічників проведення псевдореферендумів. Стосовно усіх вказаних осіб буде введено санкції. Також буде ініційовано їх кримінальне переслідування, призупинено соціальні виплати, арештовано рухоме та нерухоме майно, - зауважується у повідомленні.

Зрадників і колаборантів попередили:

  • жоден із вас НЕ уникне кримінальної відповідальності;
  • жоден із вас більше НЕ зможе відвідати своїх родичів і близьких на підконтрольній Україні території;
  • жоден із вас НЕ зможе отримувати пенсійні й інші соціальні виплати;
  • жоден із вас НЕ зможе використовувати власні активи на підконтрольній Україні території.

У Мінреінтеграції нагадали, що за колабораційну чи сепаратистську діяльність в умовах повномасштабного вторгнення загрожує до 15 років за ґратами.

Нагадаємо, російські окупанти почали проводити псевдореферендуми на окупованій частині Донецької та Луганської областей 23-27 вересня. Йдеться про приєднання самопроголошених республік до складу росії.

До кінця вересня окупанти планують провести так звані "референдуми" щодо приєднання до складу рф на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

1