Суд у справі Павла Шеремета відклали до демобілізації підозрюваних Дугарь і Антоненка

Потерпілі – матір і дочка Шеремета, а також редакторка-засновниця УП Олена Притула – підтримали відкладення розгляду
Суд у справі Павла Шеремета відклали до демобілізації підозрюваних Дугарь і Антоненка
Обвинувачені у справі Шеремета Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко і Яна Дугарь
24 Січня 2024, 20:51
читать на русском

Суд у справі про вбивство журналіста "Української правди" Павла Шеремета призупинив розгляд до демобілізації однієї з обвинувачених Яни Дугарь.

Про це пише видання УП.

Зупинити справу попросив захист обвинувачених, оскільки двоє фігурантів, Яна Дугарь та Андрій Антоненко, служать у війську. Дугарь мобілізована, Антоненко – служить за контрактом.

Бойовий медик Дугарь уточнила, що має керівну посаду і займається евакуацією бійців з полю бою. Антоненко пояснив, що воює на одному з важливих напрямків.

Третя фігурантка Юлія Кузьменко розповіла, що також виїжджає у прифронтові регіони як лікарка.

Потерпілі – матір і дочка Шеремета, а також редакторка-засновниця УП Олена Притула – підтримали відкладення розгляду. Їхній адвокат також служить у ЗСУ, тому раніше потерпілі вже просили призупинити суд до кінця війни.

Нагадаємо, один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

У 2017 році журналісти випустили власне розслідування, у якому встановили, що під будинком, де жив Шеремет, у ніч, коли під машину заклали вибухівку, перебували підозрілі автівки. Водієм однієї з них був колишній співробітник СБУ Ігор Устименко. Крім того, працівники Служби безпеки "почистили" один із серверів з відео поблизу будинку Шеремета.

12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

22 травня 2020 року слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. У серпні 2020 суд призначив справу до розгляду. На вимогу обвинувачених у суді беруть участь присяжні. Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним.

Ймовірні замовники вбивства названі не були. Розслідування щодо них виокремлене в іншу справу і триває.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

1