Суд у Житомирі викликає на засідання власника Facebook Марка Цукерберга

Справа стосується захисту честі та гідності мера Овруча
Суд у Житомирі викликає на засідання власника Facebook Марка Цукерберга
Марк Цукерберг Фото: https://www.facebook.com/zuck
17 Листопада 2021, 16:57
читать на русском

Суд у Житомирі викликає засновника Facebook Марка Цукерберга для участі у розгляді справи про захист честі, гідності та ділової репутації мера Овруча Івана Коруда.

Як зазначається у реєстрі судових рішень, підготовче засідання суду у цій справі пройде 12 грудня 2021 року.

Видання "Житомир.info" нагадує, що у Житомирській області понад два роки триває розгляд судової справи про захист честі, гідності та ділової репутації мера одного з міст. Позивачем у справі виступає Овруцький міський голова Іван Коруд, який судиться з одним із засновників Овруцької районної партійної організації ВО "Свобода" Олексієм Кравчуком через коментарі у соціальній мережі Facebook.

Відповідно до судових матеріалів, Коруд просить видалити, а також визнати недостовірною та принижує честь та гідність ділової репутації інформацію про нього, яку відповідач поширив у соцмережі. Також мер просить опублікувати в соцмережі спростування цієї інформації та стягнути з відповідача гривню моральної шкоди та понесені судові витрати у справі.

За клопотанням позивача, ухвалою від 19 жовтня 2021 року Коростенський міськрайонний суд Житомирської області ухвалив залучити до участі у розгляді справи власника Facebook.

У підготовчому судовому засіданні позивачем заявлено клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі у справі як відповідача власника сайту Facebook... яким є Facebook Inc. (Фейсбук Інкорпорейтед) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: Willow , Menlo Park, CA, 94025, US, – йдеться у постанові суду.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2021 року двоє колишніх працівників Facebook Марка Цукерберга подали на нього і його дружину Прісцилу Чан до суду через дискримінацію, сексуальні домагання і невиплати зарплати.

Читайте також

1