Світовий банк виділив 350 мільйонів доларів на соціальні програми в Україні

Ці гроші мають освоїти протягом наступних двох років
Головне
Світовий банк виділив 350 мільйонів доларів на соціальні програми в Україні
Гроші, долари (Фото: pexels)
16 Грудня 2021, 15:18
читать на русском

Світовий Банк направив близько 350 мільйонів доларів на підтримку соціальних реформ в Україні та програм соціального захисту.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час зустрічі з представниками Світового банку, повідомили у міністерстві.

Протягом 2020 та 2021 років Світовий Банк направив близько 350 млн доларів на підтримку соціальних реформ в Україні та програм соціального захисту… Також, внаслідок виконання низки узгоджених індикаторів, до нового року ще $15 млн надійде до Державного бюджету, — розповіла Лазебна (досьє Марини Лазебної).

Міністерка також охарактеризувала співпрацю, внаслідок якої Україна отримала підтримку у реалізації необхідних програм соціального захисту для найбільш незахищених категорій людей у рамках проєкту Модернізація системи соціальної підтримки населення України. Три основні напрямки стратегічного партнерства на наступні п’ять років, зокрема передбачають:

  • впровадження системи базового гарантованого доходу для непрацездатних;
  • уніфікацію мінімальних пенсійних гарантій та правил індексації всіх пенсій на рівні законодавства;
  • запровадження та розвиток обов’язкової накопичувальної пенсійної системи, її інфраструктури та інвестиції у розвиток соціальних послуг у громадах, оптимізацію та цифровізацію системи соціальних виплат.

Детальний план співробітництва сторони домовилися виробити на початку 2022 року.

Нагадаємо, 12 грудня Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі 150 мільйонів доларів на розширення вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Читайте також