Священники УПЦ МП поскаржилися до поліції на Пікалова та Кошового за богохульство

На думку УПЦ, ведучі 95 кварталу зневажили не лише церкву, але й Бога
Священники УПЦ МП поскаржилися до поліції на Пікалова та Кошового за богохульство
13 Квітня 2023, 15:15
читать на русском

В УПЦ МП скаржаться на жарти коміків "95 Кварталу" – Олександра Пікалова та Євгена Кошового. Церква звернулась у поліцію для розслідування "богохульства".

Про це повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Ведучі та коміки "Кварталу 95" днями випустили черговий випуск жартівливих новин "Байрактар News". У ньому вони жорстко висміяли священників УПЦ МП.

"Було б добре мати відповідний прайс-лист: плюнути у священника УПЦ МП – 20 гривень, залишити "святе писання" цвяхом на позашляховику – 50 гривень, вдарити по лівій щоці і автоматично по правій – 100 гривень. Вигнати Московський патріархат з України – безцінно", – кажуть ведучі.

У відповідь у церкві поскаржилися на образу релігійних почуттів до поліції. Вони послалися на 161 статтю Кримінального кодексу України, у якій згадують порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками.

"Ведучі Пікалов Олександр Вікторович та Кошовий Євген Вікторович дозволили собі зневажливо висловитися не лише про Церкву, а й про віру в Бога як таку. Щобільше, ці громадяни вдалися до пропаганди фізичного насильства стосовно священнослужителів УПЦ, натякаючи на те, що це не буде коштувати їм більше, аніж 100 гривень", – кажуть у зверненні.

У церкві вважають, що схожі висловлювання призводять до того, що "непоодинокими стали випадки застосування грубої фізичної сили стосовно священнослужителів та вірян Української Православної Церкви".

Нагадаємо, представники церкви повинні були остаточно залишити територію лаври ще 29 березня, однак не зробили цього і досі. Вже кілька днів поспіль до заповідника приходять віряни, які виступають на підтримку московських священників та не пускають комісію Мінкульту на територію.

1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет.

Також в Україні відкрили кримінальні провадження проти священнослужителів Лаври, які належать до УПЦ МП і під час війни прославляли під час молебнів росію. Під час обшуків у Лаврі СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян рф під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ (МП).

Читайте також

1