Тепло, проте з опадами: якою буде погода у вихідні

В Україні періодично випадатиме сніг, місцями з дощем
Тепло, проте з опадами: якою буде погода у вихідні
Березень, дощ (Фото: Picabu)
4 Березня 2023, 08:16
читать на русском

Найближчими днями на території України збережеться стійке зональне перенесення повітряних мас атлантичного походження. Під впливом атмосферних фронтів циклону, центр якого пройде через Фінляндію та Балтійське море далі на східну частину Європи, у нашій країні погода очікується теплою та з невеликими опадами у вигляді снігу, місцями з дощем.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич

Крім того, посилиться вітер західної чверті по всій Україні, подекуди з поривами до 15 – 20 м/с. На дорогах і тротуарах більшості областей крім півдня буде спостерігатися ожеледиця.

Субота, 4 березня

У західних областях вночі без опадів, вдень місцями пройде невеликий мокрий сніг, часом з дощем. Вітер західний, 7 - 12 м/с, місцями пориви, 15 - 17 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 °С, вдень +3...+8 °С, на Закарпатті та Буковині до +10 °С.

У північній частині країни вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий мокрий сніг із дощем. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с, вдень пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 °С, вдень +2...+7 °С.

У центральних областях хмарна погода з проясненнями, без опадів. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень +5...+10 °С.

На півдні України без опадів, лише у Криму місцями пройде невеликий дощ. Вітер західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +7...+12 °С.

У східній частині вночі місцями очікується невеликий сніг, мокрий сніг. Вдень без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 °С, вдень +3...+8 °С.

Неділя, 5 березня

У західній частині вночі пройде невеликий сніг. Вдень без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -8...-3 °С, вдень -2...+3 °С.

У північних областях очікується невеликий сніг, снігова крупа. Вдень місцями на крайній півночі невеликий мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 9 - 14 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 °С, вдень -1...+4 °С.

У центральних областях вночі місцями невеликий сніг, мокрий сніг. Вдень без опадів. Вітер західний, північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень +1...+6 °С.

На півдні країни без істотних опадів, лише вранці та вдень у Криму та місцями у Приазов'ї невеликий дощ. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +6...+11 °С.

У східних областях вночі очікуються невеликі опади у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу. Вдень сухо. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень +2...+7 °С.

Нагадаємо, перші весняні дні обіцяють бути теплими і майже без опадів. Найтепліше традиційно буде у південній половині країни. Кількість опадів виявиться в межах норми, періодично випадатиме дощ та сніг, спостерігатимуться тумани.

Загалом же у березні 2023 року середня місячна температура в Україні прогнозується в межах від 2 до 7 градусів тепла. Це на 2 градуси вище за норму.

Читайте також

1