Тисяча гривень за вакцинацію: як отримати гроші

Виплати можна отримати через додаток "Дія", або через однойменний портал
Головне
Тисяча гривень за вакцинацію: як отримати гроші
Банкнота номіналом 1000 гривень Фото: УНІАН
19 Листопада 2021, 11:43
читать на русском

Тисячу гривень за повний курс вакцинації від коронавірусу можна отримати у застосунку чи на порталі "Дія".

Про те, як отримати виплату, розповів народний депутат від "Слуги народу", голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в етері на телеканалі "Україна 24".

За його словами, ця виплата насамперед допоможе бізнесу, який постраждав внаслідок коронакризи.

Тому, власне, є певні види діяльності, за які можна буде розплачуватися цими сертифікатами. Тисячу гривень може отримати кожен через додаток "Дія". На сьогодні у додатку "Дія" вже 10 млн наших співгромадян, 10 млн громадян у програмі, до якої можна зайти з комп'ютера — це можуть бути ті самі люди, можуть бути інші. Але так чи інакше, 10 млн — це значна кількість людей, — сказав він.

Гетманцев пояснив, що виплати здійснюватимуться через додаток "Дія", або через однойменний портал. Таке рішення ухвалили, аби "уникнути будь-якої бюрократії, корупції, і зробити процес отримання тисячі гривень досить простим".

І найголовніше — уникнути поширення коронавірусу за будь-якого контакту з іншою людиною. Я пропоную всім встановити додаток "Дія". Ми повинні розуміти, що цей механізм покликаний для того, щоб надати допомогу людям та бізнесу. Якщо людина не має телефону, вона має скористатися допомогою онуків та дітей, дуже просто там зареєструватися, це п'ять хвилин, — додав депутат (досьє Гетманцева).

Кошти на цю програму візьмуть з перевиконання державного бюджету на поточний рік.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19.

Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисяча гривень, а не готівку на руки.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію

Читайте також

1