Тисяча від Зеленського: ще два банки видаватимуть пластикові картки

Як отримати 1000 гривень на банківську картку
Важливо
Тисяча від Зеленського: ще два банки видаватимуть пластикові картки
Банківська картка, виплати (фото: Pexels)
10 Січня 2022, 13:33
читать на русском

З 10 січня monobank та Альфа-банк видаватимуть отримувачам "ковідної тисячі" за вакцинацію пластикові картки для отримання допомоги єПідтримка.

Про це стало відомо із повідомлення Альфа-банку та допису співзасновника monobank Олега Гороховського у Телеграм-каналі.

Зокорема, у відділеннях Альфа-Банку (далі - АБ) можна отримати пластикові банківські картки для виплат 1 000 гривень за програмою єПідтримка. Раніше карти були лише цифровими та оформлювалися через цифровий банк Sense SuperApp.

Карта буде видаватися новим клієнтам, яким було недоступне оформлення цифрової картки. Для цього їм необхідно з паспортом та ІПН звернутися до будь-якого відділення АБ. Карта не персоніфікована, тому видається одразу ж у відділенні. Нові клієнти, крім 1000 грн від держави, отримають на свій рахунок Cash'U додаткові 100 грн бонусами від АБ, - повідомили у фінустанові.

Клієнти банку, які вже мають цифрову картку для виплат, можуть отримати пластикову картку на початку лютого, дистанційно замовивши доставку "Новою поштою", або звернувшись безпосередньо до відділення.

Як отримати 1000 гривень на пластикову картку в АБ:

  1. Оформити картку у відділенні Альфа-Банку Україна.
  2. Для отримання грошей необхідно завантажити додаток Дія та у розділі "Послуги" вибрати "єПідтримка", надіслати заявку на отримання коштів та обрати картку Альфа-Банку.
  3. Після вибору картки в Дії, 1000 гривень перераховується відразу ж на рахунок.

У банку повідомили, що на сьогодні клієнти АБ витратили вже 40 мільйонів гривень на придбання книг (40%), квитків у кінотеатр (28%), залізничних квитків (11,72%), а також квитків у театр (11%). На спорт витрачено 7%, на музичні концерти 2%, а на відпочинок та авіаперельоти – менш як 1% коштів.

Олег Гороховський повідомив, що клієнти Монобанку, які оформили картку єПідтримка, можуть замовити пластикові картки з доставкою на обране відділення "Нової пошти".

Для цього потрібно в останній версії програми зайти до своєї карти єПідтримка, висунути карту свайпом вліво і там у меню вибрати "Випустити пластикову картку". Випуск картки безкоштовний, необхідно сплатити лише тариф за доставку картки "Новою поштою" – 50 грн, - зазначив він.

Гороховський каже, що з моменту старту проєкту "ковідної тисячі" клієнти monobank  оформили 2,36 млн карток, отримали майже 2 млрд грн виплат та витратили вже 620 млн грн.

Нагадаємо, 5 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19. Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисячі гривень, а не готівку на руки.

Виплати стануть доступними з 19 грудня 2021 року. Проте з 13 грудня, повнолітні українці, які щеплені двома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть подати заявку на отримання тисячі гривень.

Верховна Рада звільнила кошти, що надаються громадянам у рамках програми "єПідтримка", від податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію.

Читайте також

1