Тисячу гривень від Зеленського пенсіонери зможуть витратити на ліки

В Україні стартувала програма отримання виплат за вакцинацію
Головне
Тисячу гривень від Зеленського пенсіонери зможуть витратити на ліки
Ліки (Фото: picabu)
13 Грудня 2021, 16:16
читать на русском

Президент повідомив, що всі люди 60+ вже з січня зможуть витратити отриману 1000 грн на соціальні послуги, зокрема ліки.

Про це повідомили в Офісі президента України.

З 19 грудня повністю вакцинованим українцям буде нарахована одна тисяча гривень. Вони зможуть витратити ці кошти на напрямки, які найбільше постраждали від пандемії, – записатися в спортзал, піти в кінотеатр, музей або на концерт, купити квиток на потяг або літак, придбати книги. Водночас дослухавшись до побажань наших громадян поважного віку, для яких важливою є підтримка здоров’я, зокрема в умовах пандемії, було ухвалено рішення додати до переліку доступних товарів ще й ліки, – зазначив Володимир Зеленський під час наради щодо подолання пандемії коронавірусу.

Глава держави висловив переконання, що такий крок збільшить кількість щеплень проти COVID-19 серед літніх людей, а також сприятиме лікуванню й профілактиці інших захворювань.

Нині Міністерство цифрової трансформації доопрацьовує технічні можливості для того, щоб купівля ліків за передбачені за щеплення кошти стала доступною з січня наступного року.

Нагадаємо, українці відкрили вже 1 035 225 віртуальних карток, на які прийдуть виплати за вакцинацію проти коронавірусу.

Читайте також