Ткаченко назвав важливі тези російської пропаганди в Україні

Україна - не самостійна держава, а інструмент західних політиків
Ткаченко назвав важливі тези російської пропаганди в Україні
Олександр Ткаченко (Фото: Facebook-сторінка Олександра Ткаченка)
25 Лютого 2021, 10:09
читать на русском

Міністр культури Олександр Ткаченко назвав найважливіші три тези російської пропаганди про Україну, які російські медіа навмисне спотворюють.

Про це він написав Telegram.

Російська пропаганда – не інформація, а заздалегідь сплановані меседжі, що намагаються донести у будь-який спосіб. Подивимось на кілька наративів, що постійно лунають з боку північного "сусіда". Але це далеко не весь перелік, - йдеться у повідомленні.

Перша основна теза - державна влада України порушує російськомовне населення.

З'явився цей наратив давно, але черговим приводом для вкидання фейків стало те, що вступила в силу ст. 30 закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". МЗС Росії відразу звинуватив нас в "дискримінації російської мови" і "продовження русофобських дій недалекоглядних політиків, які прийшли до влади після державного перевороту в 2014 році, - заявив Ткаченко.

За його словами, це робиться для поляризації шляхом підбурювання етнічних росіян і російськомовних українців в умисному порушенні їх прав і свобод.

Друга - Україна - не самостійна держава, а інструмент західних політиків.

Ця пропаганда постійно використовується Кремлем. Зокрема, після введення санкцій проти "Північного потоку-2".

США шантажує Європу з допомогою України. Начебто, будь-який співробітник Держдепу може зателефонувати в Київ і зупинити поставки російського газу в Європу. Особливо розлютило Кремль звернення МЗС України та Польщі до президента США Джо Байдена з проханням використати всі засоби, щоб перешкодити завершенню "Північного потоку-2", - зазначив міністр.

Він пояснив, що Кремлю вигідна залежність від сусідів енергопостачання, особливо природного газу. Це дасть їм можливість шантажувати Україну через бізнесменів і політиків в європейських країнах.

Читайте також

Третя - санкції проти Медведчука - це боротьба зі свободою слова та репресії, пов'язані з падінням рейтингу Зеленського.

Зазначається, що після введення санкцій проти трьох "каналів Медведчука" ("NewsOne", "ZIK" і "112 Україна") російські ЗМІ довго мовчали. Але після введення санкцій проти Віктора Медведчука "вибухнули".

Російські влади втратили масштабний медійний ресурс, який маніпулював настроями, думками, політичними уподобаннями українців. Більше - образили поплічників самого Путіна, що, звичайно, викликало нервову істерію кремлівців, - зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука" 

1