Ткаченко сказав, що чекає сферу послуг після "січневого карантину"

Сфери культури, гостинності та креативні індустрії зможуть працювати з 25 січня
Важливо
Ткаченко сказав, що чекає сферу послуг після "січневого карантину"
Кафе (фото: Pexels)
17 Січня 2021, 21:08
читать на русском

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко провів зустріч з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Деталями розмови він поділився у своєму Телеграм-каналі.

Ткаченко сказав, що зі Шмигалем вони обговорили заяву щодо можливого карантину до кінця 2021 року.

Прем’єр запевнив, як тільки Україна знову повернеться до адаптивного карантину (попередньо, з 25 січня), сфери культури, гостинності та креативні індустрії зможуть працювати. Звісно з дотриманням усіх правил карантину. І дивлячись на статистику захворюваності в країні, - повідомив Ткаченко (досьє міністра Ткаченка).

Ткаченко нагадав, що режим надзвичайної ситуації, яким обумовлюються карантинні правила – і більш суворі як зараз, і полегшені – як у минулі місяці, зараз діє до 28 лютого. І очевидно, що питання продовження карантину вирішуватиметься впродовж весни.

Читайте також

Однак, у будь-якому випадку обмеження будуть сталими, що дозволить бізнесу прогнозувати та планувати свою діяльність, - запевнив міністр.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що після локдауну, який триватиме до 24 січня, в Україні введуть так званий "адаптивний карантин".

За його словами (досьє Степанова), карантинні вимоги можуть бути посилені в регіонах, де більш критична епідеміологічна ситуація.

1