Степанов: з 25 січня Україна перейде на інший режим обмежень

Після локдауну в Україні введуть "адаптивний карантин"
Головне
Степанов: з 25 січня Україна перейде на інший режим обмежень
карантин, комп’ютер, робота Фото: Edward Jenner з Pexels
15 Січня 2021, 07:07
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що після локдауну, який триватиме до 24 січня, в Україні введуть так званий "адаптивний карантин".

З 25 січня Україна перейде на інший режим карантинних обмежень, сказав міністр телеканалу "НАШ".

У нас є план. Відразу ми перейдемо в той режим карантинних обмежень, який у нас діяв до 8 січня. Потім запропонуємо перейти до адаптивного карантину, якщо це буде повністю дозволяти цифра (по захворюваності на коронавірус - ред.), - зазначив Степанов.

За його словами (досьє Степанова), карантинні вимоги можуть бути посилені в регіонах, де більш критична епідеміологічна ситуація.

Читайте також

Очільник МОЗу зауважив, що метою "святкового локдауну" було припинення передачі хвороби після новорічних свят.

На запитання, чому в країні ввели локдаун, а не карантин вихідного дня, Степанов відповів, що цього вимагала ситуація із ростом захворювання:

У нас були новорічні свята, було масове контактування між людьми. Потенційно зріс ризик інфікування цією хворобою. Кількість інфікованих людей набагато більша, ніж до свят. Людина захворіла, не має симптомів. Дуже важливо на цьому початковому етапі це зупинити, треба ізолювати цю людину.

Нагадаємо, що в Україні з 00:00 8 січня почав діяти зимовий посилений карантин, який стосується сфер торгівлі та послуг, заборон роботи кафе і ресторанів, проведення масових заходів. Локдаун триватиме до 24 січня.

Міністр охорони здоров'я України (досьє Максима Степанова) хоче подовжити локдаун в країні після 24 січня. Також він наголосив, що МОЗ не планує змінювати термін дії локдауну.

Читайте також наш матеріал: "Локдаун чи лохдаун: соцмережі обговорюють заборону продажу шкарпеток і цигарок"

1