Тупицький не з'явився на засідання суду щодо обрання запобіжного заходу

Це клопотання не можуть розглянути без Тупицького
Тупицький не з'явився на засідання суду щодо обрання запобіжного заходу
Олександр Тупицький (фото: скрін з прямої трансляції)
2 Квітня 2021, 12:00
читать на русском

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький 2 квітня не з'явився на засіданні Печерського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу. Розгляду клопотання перенесли на 7 квітня.

Слідчий суддя Сергій Вовк повідомив, що було ухвалено рішення про відкладення засідання на 10:00 7 квітня, передає Укрінформ.

Сам Тупицький (досьє Олександра Тупицького) на засідання не прийшов, але були присутні його адвокат Олександр Телешецький, прокурори Олексій Донський та Сергій Новіков.

За словами прокурора Донського, це клопотання не можуть розглянути без Тупицького. Також захист має пояснити, чому підозрюваний не з'явився.

Читайте також

Своєю чергою адвокат заявив, що його підзахисний прибув до суду разом з ним, але до суду не потрапив. Тупицького охороняють, але цього разу охорона доповіла про неможливість забезпечення безпеки під час засідання. Також Тупицький зараз готує клопотання щодо перенесення засідання для того, щоб йому було забезпечено безпеку.

Прокурор Донський вважає, що підозрюваний без поважної причини пропустив засідання. Тому необхідно розглянути питання про застосування приводу до Тупицького.


Контекст. 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази 2013 року, які були підписані ще Віктором Януковичем, про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду України.

Президент також підкреслив, що якщо на якихось тижнях не відбуваються засідання РНБО, це не означає, що "особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитися і спати спокійно".

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

1