Тупицького хочуть відсторонити з посади голови КСУ

Його хочуть відсторонити терміном на два місяці
Важливо
Тупицького хочуть відсторонити з посади голови КСУ
Олександр Тупицький
28 Грудня 2020, 12:49
читать на русском

Офіс генпрокурора підготував клопотання до Офісу президента, у якому йдеться про дозвіл на відсторонення від посади голови Конституційного Суду Олександра Тупицького, якому повідомили про підозру.

Про це повідомляє джерело РБК-Україна в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що його хочуть відсторонити терміном на два місяці.

Сьогодні ми направимо клопотання до Офісу президента з проханням відсторонити голову КСУ з посади, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальних провадження щодо дій суддів Конституційного суду за "захоплення державної влади" і "злочинний вплив на державного діяча з використанням свого службового становища".

Голову Конституційного суду України Олександра Тупицького викликали 28 грудня до Офісу генерального прокурора для вручення підозри у підкупі та примушуванні свідків у справі ексголови Вищого господарського суду Віктора Татькова.

А сьогодні, 28 грудня, голова Конституційного суду України Олександр Тупицький не прийшов до Офісу генпрокурора, куди був викликаний на 9.30 для отримання повідомлення про підозру.

Начальниця Управління інформаційної політики Офісу генпрокурора Сюзанна Савчук заявила, що повідомлення про підозру йому направили поштою.

1