ТВК відмовила партії "Демократична сокира" у реєстрації списку кандидатів до КМДА

Партія подає до суду та вимагатиме зареєструвати кандидатів на місцеві вибори
ТВК відмовила партії "Демократична сокира" у реєстрації списку кандидатів до КМДА
Партія Демократична сокира
28 Вересня 2020, 13:15
читать на русском

Київська міська територіальна виборча комісія у ніч проти 27 вересня ухвалила рішення відмовити в реєстрації списку кандидатів у депутати від партії "Демократична сокира". У партії заявляють, що рішення ухвалили з четвертого разу і воно є незаконним.

Про це йдеться у заяві партії на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

Щодо нашої реєстрації чи відмови у реєстрації ТВК голосувала чотири рази. Тричі не було достатньо голосів ані на те, щоб зареєструвати список, ані на те, щоб не зареєструвати. Вчетверте — вони раптово з’явились… на відмову в реєстрації, - розповіли в партії.

Читайте також

У партії зазначили, що відповідно до закону в неділю о 11:00 партія повинна була отримати постанову Київської ТВК, в якій було б пояснення причини відмови, і з яким партія могла б піти до суду для оскарження цього рішення. Однак, станом на вечір неділі, документ представники партії отримати так і не змогли через те, що голова Київської ТВК не з'явилася на роботі.

Це гірше ніж цирк. Це українська політика. Офіційний привід для відмови нам достеменно невідомий, але з неофіційних джерел ми знаємо, що було обрано приводом для нашого зняття: застава за вибори по Києву сплачена з рахунку всеукраїнської, а не місцевої організації. Та це не причина. Це привід. Справжня причина для відмови: Демократична сокира бісить, - заявили у партії.

Читайте також

На їхню думку, незаконність цього рішення очевидна, так як осередки партії з інших міст подавалися на вибори із такою самою системою внесення застави.

Ми вважаємо рішення Київської міської територіальної виборчої комісії незаконним. Більше того, ми знаємо, що воно було незаконним. Ми здогадувалися, що нас спробують зняти з виборів. Ми враховували таку можливість, ми готували план "Б" і ми йдемо до суду. Суд буде розглядати наш позов за особливою процедурою і має повернути нас до виборчого процесу у Києві протягом декількох днів, - додали у партії.

Нагадаємо, 26 вересня міський голова Умані на Черкащині Олександр Цебрій заявив, що територіальна виборча комісія позбавила його можливості балотуватися на посаду міського голови на виборах 25 жовтня. Однак ТВК дала можливість "клонам, повним тезкам Цебрія Олександра Володимировича, людям, які змінили місяць тому прізвище, ім'я і по батькові" зареєструватись кандидатами у мери міста.

1