Творці робота Софії створили нову модель, яка доглядатиме за хворими

Нову модель назвали Грейс, а для діагностики вона використовує штучний інтелект
Творці робота Софії створили нову модель, яка доглядатиме за хворими
Робот Грейс (фото: CNN)
11 Червня 2021, 05:00
читать на русском

Творці робота Софії запустили нову пілотну модель робота, на ім'я Грейс, якого залучать до сфери охорони здоров'я.

Про це повідомляє CNN.

Вчені з Гонконгу створили цього робота для догляду за людьми похилого віку або хворими на коронавірус пацієнтами, які перебувають на самоізоляції.

У Грейс азійські риси обличчя та каштанове волосся, а одягнули її у блакитну уніформу медсестри. На її грудях - тепловізор для вимірювання температури пацієнта. Для діагностики Грейс використовує штучний інтелект, розмовляє англійською та розуміє діалекти китайської.

На думку одного з розробників Девіда Генсона, такий робот може допомогти медичному персоналу під час пандемії та полегшити роботу. Зараз один робот коштує як елітний автомобіль, але ціна на нього знизиться, коли розпочнеться масштабне виробництво.

Водночас директор компанії Hanson Robotics і Singularity Studio Девід Лейк повідомив, що масове виробництво бета-версії Грейс планують розпочати до серпня цього року. Наступного року цю модель можуть виготовляти у Гонконзі, Китаї, Японії та Південній Кореї.


Контекст. Софія - людиноподібний робот  та виглядає як жінка. Її розробила гонконгзька компанія Hanson Robotics. А спроєктували її так, щоб вона могла вчитися й адаптуватися до поведінки людей, а також для співпраці з ними. За основу зовнішності було взято акторку Одрі Хепберн.

У жовтні 2017 року Софія стала підданою Саудівської Аравії та першим роботом, що отримав громадянство будь-якої країни.

Нагадаємо, що автопортрет людиноподібного робота Софії продали на аукціоні у вигляді невзаємозамінних токенів (NFT) за 688 тисяч доларів.

Читайте також

1