У Бучі окупанти систематично ґвалтували жінок та дівчаток: дев'ятеро - уже вагітні

Мотивацією рашистів було - "щоб не народжували українських дітей"
Важливо
У Бучі окупанти систематично ґвалтували жінок та дівчаток: дев'ятеро - уже вагітні
Буча, Фото: Getty Images
12 Квітня 2022, 15:12
читать на русском

Російські військові систематично ґвалтували близько 25 дівчат і жінок, віком від 14 до 24 років, під час окупації в підвалі одного будинку в Бучі на Київщині.

Про це заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у коментарі BBC.

Близько 25 дівчат і жінок віком від 14 до 24 років були систематично зґвалтовані (російськими військовими – ред.) під час окупації в підвалі одного будинку в Бучі. Дев'ять із них вагітні, – сказала вона.

За її словами, рашисти казали жінкам, що "ґвалтуватимуть їх до такої міри, що вони не захочуть сексуального контакту з жодним чоловіком, щоб вони не народжували українських дітей".

Денісова наголосила, що наразі ще не можна повністю оцінити масштаби сексуальних злочинів, скоєних окупантами в Україні.

Наразі це неможливо, тому що не всі хочуть розповідати нам, що з ними сталося. Більшість із них (постраждалих – ред.) зараз звертаються за психологічною підтримкою, тому ми не можемо зафіксувати це як злочини, якщо вони не дадуть нам своїх свідчень, – сказала вона.

Нагадаємо, що в Україні російські солдати не лише нищать будинки та вбивають мирне населення, а й скоюють статеві злочини проти дітей та жінок, та навіть чоловіків.

Читайте також

1