У Чилі президента оштрафували на 3,5 тис. доларів за відсутність маски

Глава держави сам заявив про порушення після появи у мережі фото
У Чилі президента оштрафували на 3,5 тис. доларів за відсутність маски
Президент Чилі Себастьян Піньєра (фото: bloomberg.com)
19 Грудня 2020, 22:00
читать на русском

Президент Чилі Себастьян Піньєра отримав штраф за порушення маскового режиму в громадському місці. Сума штрафу становить 2,5 млн песо (близько 3,5 тисячі доларів).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я регіону Вальпараїсо у Twitter.

Піньєру оштрафували на 2,5 млн песо за порушення маскового режиму. Він заплатив близько $3,5 тис. за те, що з'явився без маски у громадському місці.

Читайте також

Президент сам заявив про порушення після того, як у Чилі викликала резонанс поява в мережі фото, на якому Пінейра позує для селфі із незнайомою дівчиною на пляжі без маски.

Піньєра без маски

Піньєра без маски Фото: twitter.com/SaludSsrv

За інформацією університету Джонса Хопкінса, в Чилі зареєстрована 581 тис. випадків зараження коронавірусом.

Нагадаємо, що у Верховній Раді ухвалили закон щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) для підприємців за недотримання відвідувачів маскового режиму.

Документ передбачає штраф для підприємств, підприємців, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство і допустили в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину відвідувачі без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень).

1