У Чорнобильській зоні затримали чоловіків, які збирали роги диких тварин

Вони зібрали роги оленів, цапів та лосів
У Чорнобильській зоні затримали чоловіків, які збирали роги диких тварин
Роги у Чорнобильській області (фото: ДПСУ)
21 Грудня 2020, 06:32
читать на русском

У Чорнобильській зоні прикордонники затримали трьох чоловіків, які збирали понад 50 кг рогів диких тварин.

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби.

Як відомо, у суботу, 19 грудня, двоє українців та один білорус незаконно проникли на відселену територію. На момент затримання вони встигли назбирати понад три десятки рогових утворень оленів, цапів та лосів загальною вагою понад 50 кг, - йдеться у повідомленні.

Роги у Чорнобильській зоні

Роги у Чорнобильській зоні (фото: ДПСУ)

Прикордонники зазначили, що всі чоловіки є жителями Київщини, іноземець має право постійно проживати на території України.

Стосовно затриманих правоохоронці склали протоколи за ст. 46-1 КУпАП "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення".

Компетентні органи поінформували про виявлення ознак кримінального порушення за ст.267-1 ККУ "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки". Роги копитних тварин вилучили.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чорнобильська АЕС перейшла на якісно новий рівень поводження з відпрацьованим ядерним паливом.

Також повідомлялося, що Міністерство культури України разом з Державним агентством з розвитку туризму хочуть внести деякі об’єкти Чорнобильської зони до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.