У Держприкордонслужбі розповіли, чи отримували вже росіяни українські візи

Громадяни РФ проходять перевірку, що триває від 10 днів
У Держприкордонслужбі розповіли, чи отримували вже росіяни українські візи
Російський паспорт / Фото з відкритих джерел
18 Липня 2022, 15:22
читать на русском

Від 1 липня ще жоден росіянин не отримав українську візу. При цьому 10 громадян РФ подали документи на виготовлення дозволу на в'їзд до України. Вони проходять перевірку, що триває від 10 днів.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, пише ТСН.ua.

За наявною в мене інформацією, жоден громадянин РФ ще не отримав візу. В перший тиждень взагалі не було заяв на отримання візи. Як повідомляло МЗС минулого тижня, впродовж другого тижня дії візового режиму лише близько 10 громадян РФ подали документи, – сказав він.

За словами Демченка, більшість із поданих заявок були на отримання короткострокових віз, лише чотири – довгострокових. Водночас охочі отримати українську візу проходять перевірку, що триває від 10 днів.

Але до громадян Російської Федерації прикуто більше уваги, оскільки вони – громадяни країни-агресора, перевірка триватиме довше, – зазначив він.

Нагадаємо, що з 1 липня почало діяти рішення уряду, яке скасовує безвізові поїздки для громадян РФ в Україну. Тепер їм доведеться проходити додаткову перевірку, щоб отримати візу. І навіть після цього залишається можливість, що на кордоні росіян розвернуть.

"Парламент.UA" розібрався, чому візовий режим ввели лише зараз, якими будуть умови вʼїзду та до чого це призведе.

Читайте також