У Дніпрі спецпризначенці переплутали адресу, витягли з душу голого чоловіка і побили його

Крім того, у потерпілого після несанкціонованого обшуку зникли 20 тисяч доларів
У Дніпрі спецпризначенці переплутали адресу, витягли з душу голого чоловіка і побили його
Спецпризначенці (Фото: Твіттер)
24 Лютого 2021, 18:57
читать на русском

У Дніпрі спецпідрозділи переплутали адреси і прийшов з обшуком до іншого будинку. Господаря витягли голого з душу і жорстоко побили, а в будинку перевернули все догори дриґом.

Про це пише видання Обозреватель з посиланням на рішення Амур-Нижньодніпровського районного суда Дніпра, який розглядав заяву від потерпілого.

Інцидент стався 26 червня 2020 року близько сьомої години ранку. Спецпризначенці ГУНП у Дніпропетровській області увірвалися на територію приватного будинку без пояснень причин своєї появи, без пред'явлення посвідчень і без пред'явлення постанови суду на проведення обшуку, сказано в постанові.

Правоохоронці не намагалися потрапити в дім мирно, а відразу зламали відкотний привід для воріт, встановлену у дворі відеокамеру та вхідні двері, які були відчиненими.

У цей час власник будинку мився в душі. Його звідти витягли силоміць, голого кинули на підлогу та побили. На плитці під прицілом автомата він пролежав приблизно 45 хвилин.

Потерпілий, який і сам є адвокатом, повідомляв слідчим, що вони помилилися адресою, але ті все одно провели обшук у кабінеті чоловіка.

Опергрупа покинула будинок тільки після того, як додому повернулася дружина потерпілого й показала оригінали документів про право власності.

Читайте також

Зазначається, що після інциденту в потерпілого юриста боліли ребра та спина. Чоловікові довелося пояснювати, що він не злодій, і виправдовуватися перед сусідами, а обшуки могли нашкодити його діловій репутації.

Крім того, наступного дня після проведення обшуку власники будинку побачили, що зі скриньки в гардеробі зникли 20 тисяч доларів.

Потерпілий звернувся до суду для виплати відшкодування за завдану моральну та матеріальну шкоду.

Суд постановив стягнути з держбюджету на користь потерпілого адвоката на відшкодування моральної шкоди 1 мільйон гривень.

Нагадаємо, у грудні минулого року речник ТКГ Олексій Арестович "трохи переплутав" та повідомив, що український військовий на Донбасі помер від алкогольної інтоксикації.

1