У Європі повинні припинити допомагати українцям, щоби вони поверталися додому: радник глави ОП Лещенко вляпався в черговий скандал

Лещенко вважає, що країни ЄС мають "припинити допомагати українцям, які змушені були рятуватися від війни"
Головне
У Європі повинні припинити допомагати українцям, щоби вони поверталися додому: радник глави ОП Лещенко вляпався в черговий скандал
Сергій Лещенко Фото: УНІАН
23 Січня 2024, 14:42
читать на русском

Радник керівника Офісу президента України та екснардеп Сергій Лещенко поділився "ідеєю", як повернути додому українських біженців. Для цього європейські країни повинні "припинити допомогу українцям, які виїхали через війну".

Про це він сказав в інтерв'ю швейцарському виданню Tages-Anzeiger.

За словами Лещенка, українцям, які залишилися в країні, і тим, хто виїхав за кордон, "все важче знаходити спільну мову".

"Тому що люди, які виїхали з України, ніколи не зрозуміють людей, що залишилися. Я вважаю, що приймаючі країни повинні припинити підтримку біженців, щоб вони могли повернутися додому", – сказав Лещенко.

Водночас аргументи про те, що повертатися в Україну може бути небезпечно, екснардеп назвав "нісенітницею".

"У нас в Києві живе 3 млн людей, в тому числі сотні тисяч дітей. Аргумент про те, що це небезпечно – нісенітниця. Поверненцям не довелося б воювати в окопах. Але вони можуть купувати українські продукти в супермаркеті в Україні і платити за оренду квартири в Києві, користуватися поліклініками і аптеками і платити податки, щоб ми могли фінансувати школи. Ваші гроші відсутні в економіці. І ситуація стає все складнішою", – резюмував радник голови Офісу президента.

Реакція українців на цю "ідею" не змусила на себе довго чекати.

Більшість коментаторів констатують, що Україна не зробила нічого, щоб люди самі хотіли повернутися додому. На думку українців, у випадку, якщо країни ЄС припинять надавати біженцям допомогу, на Батьківщину першочергово повернуться бідні люди.

Нагадаємо, минулими вихідними Сергій Лещенко “тусив” у столичному нічному клубі "КШК" на Подолі на вечірці з приводу дня народження  діджейки Катерини Власової, в той час, як у своїх соцмережах виставляв фото з прифронтових територій Чернігівщини.

У вересні 2022 року заступник голови наглядової ради АТ "Укзалізниця" та радник голови Офісу президента Сергій Лещенко був помічений на вечірці у Києві з плакатом "Kiss me Donbas" (поцілуй мене, Донбасе).

А ще до війни у мережі з'явилось відео, на якому Сергій Лещенко, який опікується інформаційною політикою Офісу президента, нюхає, ймовірно, кокаїн.