У Євросоюзі саміт Кримської платформи назвали потужним сигналом

Питання окупації Криму залишається актуальною проблемою
Важливо
У Євросоюзі саміт Кримської платформи назвали потужним сигналом
Жозеп Боррель та Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
3 Вересня 2021, 19:34
читать на русском

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель назвав саміт Кримської платформи потужним сигналом щодо того, що питання Криму досі актуальна проблема.

Про це Боррель сказав в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

Міжнародний саміт Кримської платформи минулого понеділка (23 вересня - ред.) став потужним сигналом про те, що Крим залишається актуальною проблемою в міжнародному порядку денному, - зазначив він.

Боррель наголосив, що Євросоюз підтримує суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

За його словами, Саміт Кримської платформи став важливою подією для роздумів про те, як ще ЄС та інші міжнародні партнери можуть допомогти людям на півострові, які потерпають від утисків прав.

Україна може розраховувати, що підтримка постраждалого від конфлікту населення залишається для Євросоюзу пріоритетом. Це включає заходи щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам, посилення інформаційної безпеки в Україні, особливо в регіонах, які постраждали від дестабілізуючих дій Росії, а також реінтеграції ветеранів, - зазначив він.

Нагадаємо, "Кримська платформа" досягла своїх цілей, однак лише частково. Під час заходу країнам-учасницям вдалося обговорити чимало питань щодо окупованого Криму, однак жодних вагомих політичних рішень на саміті не ухвалили.

Читайте також

1