Понад 300 публікацій, а в Росії палає: Кулеба підбив підсумки Кримської платформи

Україна наполягає на своєму праві на Крим
Головне
Понад 300 публікацій, а в Росії палає: Кулеба підбив підсумки Кримської платформи
Андрій Єрмак, Володимир Зеленський, Дмитро Кулеба Фото: president.gov.ua
25 Серпня 2021, 15:25
читать на русском

У першому саміті Кримської платформи взяли участь 46 іноземних делегацій. За ці дні вийшло понад 300 публікацій про Кримську платформу у виданнях майже 50 країн світу від Північної та Центральної Америки до Південно-Східної Азії.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Facebook.

За його словами, цифри продовжують зростати, виходять аналітичні статті та цитати з інтерв’ю іноземних лідерів, які побували на саміті в Києві. А про Кримську платформу дізнались тисячі людей у світі.

Не буду звертати вашу увагу на істеричні реакції Москви та проросійських медіаресурсів. Там палає, - написав міністр.

Швейцарська газета Blick написала, що "Україна наполягає на своєму праві на Крим". А японське новинне агентство Jiji Press зазначило, що "Кримська платформа покликана зрушити питання щодо повернення Криму".

Міжнародне французьке радіо RFI з аудиторією у понад 35 млн людей - "Україна в центрі дипломатичної активності: сьогодні у Києві відбувається запуск Кримської платформи - першого великого міжнародного саміту, який має на меті розв'язати складне питання деокупації Криму… Понад сорок країн направили своїх високих представників до Києва для участі у саміті, попри обурення та тиск Кремля".

Навіть у далекій дружній нам Бразилії видання Estado De Minas пише: "Представники майже 50 країн світу зібралися у Києві, щоб припинити окупацію українського півострова Крим".  Здаля цифри трошки зростають, а формулювання трошки спрощуються. Але на нашу користь, - зазначив Кулеба.

Безпековий аналітик британського The Economist Шашанк Джоші зазначив, що президент Володимир Зеленський прагне насамперед повернути Крим назад до порядку денного світової дипломатії, і вражаюче, що він отримав так багато підтримки.

Експерт у болгарському виданні Frognews підсумував: "Кримська платформа не тільки збереже Крим у центрі уваги, але і нагадає Росії про те, що вона зробила. Нагадає, що рано чи пізно їй доведеться повернути тимчасово окупований Крим і взяти на себе відповідальність за свої дії".

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час відкриття Кримської платформи заявив, що окупація Криму ставить під сумнів ефективність міжнародної системи безпеки.

Крім того, за результатами установчого саміту Кримської платформи учасники підписали спільну декларацію, яка буде відкритою для приєднання інших держав і створить міцне політичне підґрунтя для подальшої роботи.

Читайте також

1