Окупація Криму ставить під сумнів ефективність міжнародної системи безпеки - Зеленський

Крим перетворився на територію, де грубо і системно порушуються права та свободи людини
Окупація Криму ставить під сумнів ефективність міжнародної системи безпеки - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
23 Серпня 2021, 13:10
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський під час відкриття Кримської платформи заявив, що окупація Криму ставить під сумнів ефективність міжнародної системи безпеки.

Про це Зеленський сказав під час саміту "Кримська платформа" 23 серпня.

За його словами, Крим перетворився у мілітаризовану зону, оскільки Росія від початку окупації півострова втричі збільшила свою військову присутність там.

Зеленський наголосив, що з всесвітньо відомого курорту Крим сьогодні перетворився на військову базу. Став плацдармом для подальшого розширення впливу Російської Федерації на регіон Чорного моря.

Крим перетворився на територію, де грубо і системно порушуються права та свободи людини. Окупація Криму ставить під сумнів ефективність всієї міжнародної системи безпеки. Без відновлення довіри до неї жодна держава не може бути впевнена, що не стане наступною жертвою окупації території, - наголосив президент.

Нагадаємо, 19 серпня окупанти розмістили в Луганській і Донецькій області заборонену військову техніку, зокрема,  "Гради", ЗРК, гаубиці. Крім того, на Донбасі бойовики нарощують бойову та мобілізаційну готовність до Дня Незалежності України.

При цьому президент Володимир Зеленський вважає, що поки що Крим виглядає, як авіаносець: "Поки що це не та перлина української землі біля моря. Сьогодні це мілітаризований півострів, і виглядає це, як авіаносець Російської Федерації зі щоденним збільшенням озброєння, зменшенням корінного населення, зменшенням привабливості – природної, екологічної, туристичної, будь-якої".

Читайте також наш матеріал: Кримська платформа: чи поверне Україна Крим за допомогою міжнародного саміту

Читайте також