У фракції "Слуга народу" на коронавірус хворіють 17 депутатів - Кравчук

Депутатка проти закриття парламенту на карантин
У фракції "Слуга народу" на коронавірус хворіють 17 депутатів - Кравчук
Євгенія Кравчук Фото: Facebook
12 Листопада 2020, 10:27
читать на русском

У депутатській фракції політичної партії "Слуга народу" на COVID-19 наразі хворіють 17 депутатів. Про це повідомила заступниця голови фракції, народна депутатка Євгенія Кравчук в ефірі "Апостроф TV".

На питання, чи не бояться депутати від "Слуги народу" масово перехворіти на коронавірус через те, що майже всі керівники фракції отримали позитивний тест на ковід, депутатка сказала:

Я думаю, що всі хто перехворів і зараз хворіють  - від четвертої частини до третини народних депутатів, починаючи з березня місяця (хворіють. - Ред.)... Це набагато вищий відсоток ніж у середньому по країні, тому що традиційно у депутатів більше кількість зустрічей, контактів і складніше уберегтися. У нас зараз у фракції 17 хворих на COVID-19 депутатів. Щодня ця цифра змінюється: з'являються нові позитивні тести чи хтось одужує, – зазначила Кравчук (досьє Кравчук).

Читайте також

Вона також проти закриття парламенту на карантин.

Закрити Раду на карантин - це крайній захід, але поки є можливість зібрати більшість народних депутатів у залі, і вони приходять, то це треба робити, бо це (Верховна рада - ред.) - єдиний орган, який може ухвалювати законопроекти. Крім того, Кабінет міністрів може онлайн збиратися, то Верховна Рада за Конституцією, за чинним законодавством не може цього робити, - зазначила депутатка.

9 листопада стало відомо, що на коронавірус захворіли президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) та голова Офісу президента Андрій Єрмак (досьє Єрмака).

12 листопада радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що президент Володимир Зеленський та керівник Офісу президента Андрій Єрмак, які захворіли на коронавірус, лікуються в ізольованих палатах клінічної лікарні "Феофанія" (на Академіка Заболотного у Києві).

1