У Грузії близько 50 тисяч людей вимагають звільнення Саакашвілі - фото, відео

Політик закликав громадськість країни до примирення й об'єднання
У Грузії близько 50 тисяч людей вимагають звільнення Саакашвілі - фото, відео
Акція на підтримку Міхеїла Саакашвілі Фото: Twitter
15 Жовтня 2021, 09:16
читать на русском

У четвер, 14 жовтня, близько 50 тисяч людей вийшли на головну площу Тбілісі з вимогою звільнити колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зазначається, що акція розпочалась з виступу генерального директора опозиційного каналу "Мтаварі" та одного з адвокатів заарештованого Саакашвілі. Вони зачитали його послання. У ньому експрезидент закликав громадськість країни до примирення й об'єднання.

Саакашвілі також закликав прихильників опозиції об'єднатися та 30 жовтня проголосувати за кандидатів від "Національного руху", яким вдалося вийти у другі тури на місцевих виборах практично у всіх великих містах країни.

Зараз не час розділятися ні за якими ознаками, ні за партіями, ні за іншими ознаками, пора звільнити і врятувати Грузію і найнеобхідніше сьогодні для цього - єдність. Дуже важливо усвідомити, що наше суспільство, країна має потребу у великому примиренні, і ми повинні бути до нього готові, - звернувся у листі Саакашвілі.

При цьому значна кількість людей приїхали в Тбілісі з різних куточків Грузії. Попри це, прихильників Саакашвілі, які направлялись на акцію в Тбілісі, закидали яйцями і віниками. Опозиціонерам нагадують про тортури, які були в грузинських в'язницях під час його правління.

Організатор мітингу - партія "Єдиний національний рух". Інші великі опозиційні сили не приєдналися до акції, хоч своїм членам не забороняли його відвідувати.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на свою батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й кинули до в'язниці, де він оголосив голодування.

В день затримання Саакашвілі та Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

Водночас українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування щодо виїзду Міхеїла Саакашвілі з України до Грузії.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1