У Харківській області "ділки" постачали військову техніку до Росії - СБУ

Слідчі провели 19 обшуків та вилучили підроблену документацію
У Харківській області "ділки" постачали військову техніку до Росії - СБУ
СБУ (фото: facebook.com/SBU.Office.in.Zakarpatska.Oblast)
24 Травня 2021, 14:01
читать на русском

У Харківській області контррозвідники Служби безпеки України викрили міжрегіональну злочинну групу, учасники якої незаконно постачали великі партії товарів військового призначення до Росії.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що до складу групи входили мешканці Харківської, Київської та Сумської областей. Учасники скуповували комплектувальні на вторинному ринку у приватних комерсантів.

Далі працювали за схемою: поза митним контролем автотранспортом вивозили до Росії комплектуючі. Після цього посередник перепродавав обладнання авіаційної, танкобудівної та радіоелектронної галузей оборонним підприємствам РФ.

Слідчі блокувала спробу незаконного переправлення учасниками групи до Росії партії військових товарів на загальну суму понад 100 тисяч доларів.

Також правоохоронці провели 16 обшуків за місцями мешкання учасників злочинної групи та зберігання товарів військового призначення на території Харківської, Київської та Сумської областей. Піл час слідчих дій вилучено:

  • комплектуючі до військової техніки;
  • штампи для підроблення технічної документації;
  • печатки комерційних структур, бухгалтерські документи, чорнові записи, чеки, засоби зв’язку та інші докази протиправної діяльності.

Фото: СБУ

Вирішується питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру. Також спецслужбовці перевіряють можливу причетність учасників злочинної групи до постачання українським оборонним підприємствам "б/в" комплектуючих до військової техніки.

Фото: СБУ

За однією з версій, ділки скуповували обладнання на території Росії та в Україні, а потім піддавали "косметичному ремонту" та підроблювали документацію.

Нагадаємо, що контррозвідники Служби безпеки України у Хмельницькій області затримали агента російських спецслужб.

Читайте також