У Києві хочуть, щоби після локдауну до школи пішли всі учні

Епідситуація в столиці дозволяє повернутися за парти учням усіх класів
У Києві хочуть, щоби після локдауну до школи пішли всі учні
Учні в школі (фото: УНІАН)
21 Січня 2021, 14:56
читать на русском

Відносно низький рівень захворюваності на коронавірус у Києві дозволяє з 25 січня повернутися до шкіл учням усіх класів.

Про це РБК-Україна повідомив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан.

Ситуація з коронавірусом в Києві дозволяє з 25 січня відновити навчання в школах учням всіх класів. Остаточне рішення ухвалять в п'ятницю, 22 січня.

За словами Рубана, зараз обговорюється питання про те, чи вийдуть в школу тільки учні 1-4 класи, чи всі школярі.

Враховуючи ситуацію, я думаю, що підуть всі. Але об'єктивно буде завтра відомо. Сьогодні я можу сказати, що школярі можуть йти на навчання, - заявив Рубан.

Своєю чергою мер Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) повідомив, що столична влада налаштована відновити з 25 січня навчання в усіх школах міста.

Столична влада налаштована відновити з 25 січня навчання в усіх школах міста. До звичного навчального процесу повернеться початкова школа – з першого до четвертого класу. І мають повернутися за парти учні старших, особливо випускних, класів. Аби належно підготуватися до атестації, ЗНО та вступної кампанії в вищі навчальні заклади, – наголосив Кличко.

Він зазначив, що за необхідності, якщо епідситуація погіршиться, застосовуватимуть змішану систему навчання, тобто учні ходитимуть до школи по черзі.

Міська влада, як і до оголошення локдауну, відповідально ставиться до карантинних обмежень. І буде ухвалювати рішення про припинення навчання в окремих класах та школах, виходячи із ситуації із захворюваністю. Тобто керівництво закладів закриватиме на карантин окремі школи або класи, – наголосив міський голова.

Кличко також розповів, що столичні садочки продовжують працювати у звичайному режимі. На карантин зачинений один заклад дошкільної освіти – у Шевченківському районі. Також через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 39 груп у 36 садках. Наповненість дітей у дитячих садочках Києва – понад 40%.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж міністр освіти й науки Сергій Шкарлет розповів, як працюватимуть школи після завершення "січневого" локдауну. Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета) наголосив, що діятиме адаптивний карантин до 28 лютого. Тобто установи освіти виходитимуть на навчання в залежності від рівня епідемічної ситуації в регіоні.

1