У Києві майже сотня будинків залишилися без тепла через прорив трубопроводу біля Лаври

Без тепла кияни сидітимуть як мінімум до вечора 8 лютого
У Києві майже сотня будинків залишилися без тепла через прорив трубопроводу біля Лаври
Прорив трубопроводу (Фото: КМДА)
8 Лютого 2021, 14:55
читать на русском

У столиці поблизу Києво-Печерської лаври вночі прорвало трубопровід. Без тепла і гарячої води залишилися 86 будинків.

Про це повідомили на сайті КМДА.

Близько 2-ї години ночі 8 лютого виявлено експлуатаційне пошкодження трубопроводу за адресою: вулиця Лаврська, 13. Аварійна бригада "Київтеплоенерго" оперативно локалізувала місце пошкодження і одразу розпочала ремонтні роботи. Завершити їх планують сьогодні до кінця дня, - йдеться у повідомленні.

Жителі відключених від опалення будинків скаржаться на холод у квартирах. Особливо важко доводиться стареньким і малим дітям.

Прокинулися вночі і не зрозуміли, що сталося. Нині вдома дуже холодно, рятуємося обігрівачами, але вони не в кожного є. З нами живе ще й старенька бабуся, їй навіть з обігрівачем холодно, - розповіла нашому виданню мешканка одного з холодних будинків Ірина.

У КМДА також розповіли, що пошкоджений трубопровід був введений в експлуатацію 34 роки тому (1987р.) і нагадали, що у Києві 80% теплових мереж вичерпали свій нормативний термін експлуатації і потребують заміни.

Читайте також

Нагадаємо, голова Асоціації міст України (АМУ), мер столиці Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) звернувся до президента Володимира Зеленського (досьє Володимира Зеленського) із закликом не допустити кризи у системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів.

Як повідомляється на сайті Асоціації міст України, рішення Кабміну про встановлення граничної ціни на газ для споживачів не розв'язує питання ціни природного газу у тарифі на теплопостачання для населення. У зверненні, зокрема, зазначено, що вартість природного газу для виробників тепла у грудні 2020 року склала 6103,1 грн/тис м. куб. (без ПДВ та інших надбавок), але у тарифі на тепло для населення враховується вартість природного газу 4048,5 грн/тис м. куб. (без ПДВ та інших надбавок). Також постійно зростає вартість послуги з розподілу природного газу.