У Києві можуть закрити усі новорічні ярмарки

Держпродспоживслужба наголошує на недотриманні карантинних заходів на ярмарках
У Києві можуть закрити усі новорічні ярмарки
Різдвяний ярмарок на Софійській площі у Києві (фото: УНІАН)
22 Грудня 2020, 09:44
читать на русском

Держпродспоживслужба Києва погрожує закрити усі новорічні ярмарки в столиці, якщо там і надалі не дотримуватимуться правил карантину.

Про це заявив глава Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, пише "Сегодня".

Рубан зокрема розповів, що співробітників Держпродспоживслужби обурили натовпи людей, які збираються на новорічних локаціях у Києві. Працівники у шоку від безпечності громадян і безвідповідальності організаторів заходів.

Рубан вважає, що консультації з відповідальними за організацію ярмарків та інших масових заходів не дали жодних результатів.

Ми спостерігали масове скупчення людей, недотримання безпечної дистанції, маскового режиму і елементарних протиепідемічних заходів. Тому консультації закінчилися. Тепер подібні ярмарки просто будуть закриватися, а їх організатори будуть залучатися до кримінальної відповідальності, – наголосив Рубан.

За словами очільника Держпродпотребслужби столиці, це стосується усіх новорічних локацій, де не дотримуються правил карантину.

Читайте також

Нагадаємо, організатори новорічних ярмарків цьогоріч обіцяють, що біля головної ялинки країни на Софіївській площі у Києві працюватимуть фудкорти. Також вони анонсують проведення різноманітних ярмарків та відкриття святкових локацій для відпочинку. Передбачається, що святкування відбуватимуться не лише на Софіївській площі, але й на Контрактовій.

Водночас у Держпродспоживслужбі повідомили, що в умовах карантину продавати їжу можна лише у закритих приміщеннях з дотриманнями усіх правил та норм безпеки,  а також з видачею через віконечко.