Дерусифікація столиці: у Києві перейменують дві станції метро

Кияни також підтримали перейменування низки вулиць
Дерусифікація столиці: у Києві перейменують дві станції метро
Станція метро (Фото: Київський метрополітен )
14 Січня 2023, 13:27
читать на русском

Жителі Києва проголосували за перейменування столичних станцій метро "Дружби народів" на "Звіринецька", а "Площа Льва Толстого" на "Площу Українських героїв". Кияни також проголосували за надання запроєктованій станції метрополітену з назвою "Проспект Правди" нової назви - "Варшавська".

Як повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, кияни віддали понад 100 тисяч голосів за перейменування семи міських об’єктів, назви яких пов’язані з РФ та її сателітами.

За його словами, кияни шляхом електронного голосування підтримали перейменування станції метро "Дружби народів" у "Звіринецька" на честь історичної назви місцевості, де вона споруджена.

Бондаренко зазначив, що під час електронного голосування було підтримано перейменування площі Льва Толстого в площу Українських героїв і відповідно має бути перейменована станція метро. А замість вулиці Льва Толстого у Києві має з’явитися вулиця Скоропадського.

Бондаренко розповів, що будемо мати "дві вісі на центральній мапі Києва".

"Перша вісь почнеться від Європейської площі, пройде через Майдан Незалежності, Бессарабську площу і завершиться площею Українських героїв. А друга – від вулиці Володимирської, пройде через бульвар Тараса Шевченка, вулицю Скоропадського, Симона Петлюри та завершиться Центральним залізничним вокзалом. У результаті ми з вами будемо йти вулицями, назви яких мають імена тих людей, які точно боролись за Україну і відстоювали права та свободи нашого народу", – наголосив він.

Бондаренко повідомив, що кияни також проголосували за надання запроєктованій станції метрополітену з назвою "Проспект Правди" нової назви - "Варшавська".

Крім того, підтримано перейменування бульвару Перова на Воскресенський, а проспекту Визволителів – на проспект Георгія Нарбута.

Нагадаємо, в Києві триває процес дерусифікації. Наприкінці серпня, Київрада перейменувала 95 київських вулиць, площ та провулків.

Читайте також

1