У Києві поліцейські тримали чоловіка у гаражі та вимагали гроші

Вони хотіли 2 500 доларів
У Києві поліцейські тримали чоловіка у гаражі та вимагали гроші
Поліцейські (фото: ДБР)
14 Грудня 2020, 13:43
читать на русском

У Києві Державне бюро розслідувань викрило групу поліцейських, які вимагали хабар у чоловіка, тримаючи  його в гаражі. Підозру повідомили заступнику начальника відділу кримінальної поліції.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронці тримали громадянина України в гаражі та вимагали від нього хабар за невжиття заходів щодо можливого зберігання бурштину, - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі Офісу генпрокурора уточнили, що поліцейські вимагали від громадянина щомісячно сплачувати по 1000 доларів. Однак, зустрівшись для одержання першого платежу, вони назвали нову суму у розмірі 3000 доларів.

Читайте також

11 грудня 2020 року у порядку ст. 208 КПК України працівники ДБР затримали правоохоронців "на гарячому" під час одержання ними неправомірної вигоди у сумі 2 500 доларів від громадянина України, - йдеться у повідомленні.

Наразі повідомлено про підозру заступнику начальника відділу кримінальної поліції та двом оперуповноваженим одного з УП ГУНП в м. Києві.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Миколаєві поліцейські затримали групу таксистів, які нападали й викрадали людей, а також вимагали у них гроші.

Більше читайте про справи поліцейських у нашому матеріалі: Поліційне свавілля: служити й захищати, чи бити й ґвалтувати.