У Києві прийом документів до 5-х класів триватиме до 16 червня

Конкурсний відбір до 5 класів проведуть 22 червня
У Києві прийом документів до 5-х класів триватиме до 16 червня
Першокласники, школа (Фото: УНІАН)
9 Травня 2023, 15:39
читать на русском

У Києві цього року прийом документів до 5-х класів шкіл триватиме по 16 червня.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За словами, директорки Департаменту освіти та науки КМДА Олени Фіданян, “у 2022-2023 навчальному році уроки в закладах загальної середньої освіти Києва триватимуть до 16 червня. Це обумовлено подовженими зимовими канікулами та особливостями освітнього процесу в умовах воєнного стану. Саме тому закладам освіти рекомендовано продовжити прийом документів до 5-х класів ще на півмісяця”.

“Також ми запропонували провести конкурсний відбір до 5-х класів в один день – 22 червня. У разі, якщо на цю дату буде припадати національне мультипредметне тестування, то конкурсний відбір перенесуть на 23 червня. Конкурсні випробування до новостворених 5-х класів можуть проводити за умови, якщо кількість поданих заяв про зарахування перевищує загальну кількість вільних місць у відповідних класах”, – підкреслила Фіданян.

Вона нагадала, що керівники закладів загальної середньої освіти мають створити безпечні умови для всіх учасників освітнього процесу під час проведення конкурсу та при зарахуванні учнів до 5-х класів.

Як відомо. планувалося, що київські школи розпочнуть прийом документів у перші класи вже 27 березня та закінчать до 31 травня.

Читайте також

1