У Києві вчитель вкрав зі школи 19 ноутбуків та здав їх у ломбард

Техніку виносив з навчального закладу впродовж кількох місяців
У Києві вчитель вкрав зі школи 19 ноутбуків та здав їх у ломбард
Ноутбук Фото: Pexels
28 Жовтня 2021, 17:57
читать на русском

У Києві оперативники затримали серійного викрадача ноутбуків. Техніку він вкрав з навчального закладу, у якому працював вчителем.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Зазначається, що під час інвентаризації співробітники школи на вулиці Вікентія Беретті виявили відсутність 19 ноутбуків, про що одразу повідомили у поліцію. У ході відпрацювання працівники сектору розкриття майнових злочинів відділу кримінальної поліції встановили, що до правопорушень причетний працівник цього закладу.

Як розповіла старша слідча Деснянського управління поліції Наталія Бакуменко, поліціянти перевірили ломбарди та знайшли викрадену техніку. Оперативники встановили особу, яка причетна до цього злочину.

Ми з’ясували, що протягом декількох місяців 42-річний вчитель викрадав майно установи. Після проведення необхідних слідчих дій ми встановили, що чоловік причетний до дев’ятнадцяти крадіжок ноутбуків. Своїми діями він завдав школі збитків на суму шістдесят три тисячі гривень, - зазначила вона.

Крадій ноутбуків Фото: kyiv.npu.gov.ua

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. За погодженням із процесуальним керівником Деснянської окружної прокуратури міста Києва слідча повідомила фігуранту про підозру. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Київській області озброєний чоловік напав на магазин. Він погрожував касиру пістолетом, а у водія вантажівки стріляв. Його затримали.

Читайте також

1