У Києві від 8 березня відновлює роботу станція метро "Дніпро"

Станція "Дніпро" не працювала для перевезень пасажирів із початку повномасштабного вторгнення
У Києві від 8 березня відновлює роботу станція метро "Дніпро"
Київське метро
7 Березня 2024, 18:48
читать на русском

З 8 березня станція метро "Дніпро" на “червоній” гілці Київського метрополітену відновить роботу у звичайному режимі.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, що станція "Дніпро" не працювала для перевезень пасажирів із початку повномасштабного вторгнення.

Але за результатами проведених консультацій із військовими та правоохоронцями міська влада прийняла рішення про відновлення роботи станції у звичайному режимі.

Зазначається, що графік роботи станції з 05:41 до 22:36.

У КМДА звертають увагу, що станція метро "Дніпро" – наземна, тому під час повітряної тривоги буде зачинена для перевезень пасажирів із міркувань безпеки.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Читайте також

1