Повноцінний рух синьою гілкою київського метро відновлять вже влітку - Кличко

Ремонтні роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями Либідська та Деміївська йдуть за графіком.
Повноцінний рух синьою гілкою київського метро відновлять вже влітку - Кличко
Станція метро “Святошин” (Фото: КМДА)
29 Лютого 2024, 15:45
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що вже влітку рух поїздів на шести станціях має бути відновлено. За його словами, ремонтні роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями Либідська та Деміївська йдуть за графіком.

"Зауважу, що роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями Либідська та Деміївська йдуть за графіком. Тому рух поїздів має бути відновлено вже влітку", — сказав він в ефірі телеканалу Київ 24.

Кличко також спростував чутки про ймовірне закриття ще 22 станцій київського метро.

"Це брехня, яку навмисно поширюють! Поширюють, щоб розбурхати людей. І це небезпечна тенденція. Бо коли брехали, про нібито закриті станції на синій гілці - в той час, як вони працювали як укриття, — люди не ходили до них як до укриття. Йдеться про безпеку людей!" — наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, 8 грудня КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Читайте також

1