У Києві затримали чотирьох суддів, яких підозрюють в отриманні хабаря від екскерівника "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва

Хабар судді отримали за рішення про скасування арешту майна
Головне
У Києві затримали чотирьох суддів, яких підозрюють в отриманні хабаря від екскерівника "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва
Вячеслав Богуслаєв
30 Листопада 2023, 13:44
читать на русском

У Києві було затримано чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які підозрюються в отриманні хабаря за рішення про скасування арешту майна у справі екскерівника "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Йдеться про чотирьох суддів: Юрій Слива, Віктор Глиняний, Ігор Паленик та В'ячеслав Дзюбін.

Встановлено, що 28 листопада «суддя-посередник» отримав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за задоволення скарги на ухвалу місцевого суду про накладення арешту на повітряні судна.

Після одержання коштів вказаний суддя 10 тис. дол. США залишив собі, а 25 тис. дол. США передав колегам, які виносили судове рішення.
29 листопада 25 тис. дол. США були розподілені між всіма членами колегії суддів, які здійснювали апеляційний розгляд.

Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, одержані в якості неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

Як повідомлялося, у жовтні справу експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва передано до суду.

Нагадаємо, 23 жовтня Служба безпеки України затримала екснардепа - регіонала, президента компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Його та керівника одного із департаментів Олега Дзюбу взяли під варту. Обом фігурантам висунута підозра за двома статтями Кримінального кодексу України: 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі агресору). У рамках кримінального провадження накладено арешт на все майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд у гривневому еквіваленті. Богуслаєв постачав двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста та села. При цьому він виправдовував напад Росії та висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ. Також з`ясувалося, що Богуслаєв має російський паспорт.

Читайте також