У Китаї розпочалося святкування Нового року Бика

Цьогоріч китайський Новий рік починається 12 лютого
У Китаї розпочалося святкування Нового року Бика
Китайський новий рік (Фото: ВВС)
12 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

Сьогодні, 12 лютого у Китаї та ще деяких східних країнах розпочинаються 16-денні святкування з нагоди Нового року Бика.

Про це пише ВВС.

Китайський Новий рік також відомий як "Свято весни". Це найважливіше свято в китайському календарі.

Свято знаменує собою початок місячного нового року, коли на небі з'являється Місяць-молодик. Оскільки все залежить від Місяця, дата китайського Нового року змінюється щороку, але завжди припадає на дні між 21 січня та 20 лютого.

Цьогоріч через коронавірус свято буде дещо іншим, ніж звичайно. Через жорсткі обмеження, які досі діють в багатьох країнах, люди не зможуть зустрічатися великими компаніями.

У Китаї напередодні нового року мільйони людей зазвичай повертаються додому, аби провести час з родиною. Але цьогоріч китайцям не радять збиратися великими компаніями, а усім, хто подорожує, треба здати тести на коронавірус.

Зазвичай перед початком святкування люди ретельно прибирають свої помешкання, бо коли настає Новий рік, за традицією, заборонено брати до рук мітлу, аби не вимести за двері везіння в Новому році.

Школи та підприємства країни як правило зачинені у перші дні нового року, аби кожен зміг провести час зі своєю сім'єю.

Читайте також

Люди їдять багато смачної їжі, зокрема суп з локшиною, який має принести щастя на весь рік.

Також у Китаї зазвичай проводять паради та вистави, на яких люди вбираються у традиційний одяг, запускають феєрверки, адже існує думка, що шум і світло відлякають нечисть на найближчі місяці. Дорослі часом дарують дітям червоні конверти з грошима.

Урочистості тривають два тижні й завершуються Святом ліхтарів.

Нагадаємо, влада Китаю надала експертам Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) повний доступ до всіх запитаних об'єктів для вивчення походження коронавірусу.

1