Китай дозволив ВООЗ вивчати усі об'єкти для походження коронавірусу

Найближчими днями делегація ВООЗ буде аналізувати отримані дані
Китай дозволив ВООЗ вивчати усі об'єкти для походження коронавірусу
Коронавірус, лікарня (фото: Крым.Реалии)
7 Лютого 2021, 00:19
читать на русском

Влада Китаю надала експертам Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) повний доступ до всіх запитаних об'єктів для вивчення походження коронавірусу.

Про це повідомляє Associated Press.

Нас запитали, де ми хочемо побувати. Ми надали приймаючій стороні список. Як бачите, судячи з того, де ми були, ми побували у всіх ключових місцях, - повідомив один з експертів ВООЗ Пітер Дашак.

Він також зазначив, що найближчими днями делегація ВООЗ буде аналізувати отримані дані і консультуватися з китайськими колегами. Попередні висновки будуть представлені на брифінгу, який відбудеться в середу, після чого команда фахівців покине Китай.

Читайте також

Нагадаємо, що 14 січня, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я прибули до китайського міста Ухань. Протягом двох тижнів група з 10 осіб мала вивчати походження коронавірусу.

Китай не пропустив до країни двох експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які їхали до Уханя для вивчення походження коронавірусу, оскільки у них виявили антитіла.  13 вчених приступили до роботи відразу ж, навіть перебуваючи на двотижневому карантині.

31 січня група експертів під керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров'я, що досліджує походження COVID-19, відвідала ринок Хуанань, центр гуртової торгівлі морепродуктами в центральному китайському місті Ухань, де вперше був знайдений новий коронавірус.

1