У КМДА розповіли про підготовку шкіл до очного навчання у столиці - фото

Школи в Києві готові прийняти близько 145 тисяч школярів
У КМДА розповіли про підготовку шкіл до очного навчання у столиці - фото
Школа в Києві, фото КМДА
30 Серпня 2022, 12:28
читать на русском

У Києві до навчального року в очному режимі готова 421 комунальна школа.

Про це повідомили в КМДА в Telegram.

421 комунальна школа готова до навчального року. У режимі офлайн зможуть працювати лише школи, де є укриття або такий об’єкт є поруч у пішій доступності. Наразі школи, у яких є укриття, готові одночасно прийняти 145 тис. осіб, а заяви про очне навчання дітей написали 138 тис. батьків. Кількість місць в укриттях коливається, тому одночасно в очному навчальному процесі можуть брати участь педагоги та школярі кількістю не більшою, ніж місткість укриття, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що в укриттях шкіл облаштували навчальні класи, аби освітній процес не припинявся під час повітряної тривоги. Кожен день у школі розпочинатиметься з нагадування про заходи безпеки.

У КМДА пояснили, що батьки протягом року зможуть змінити формат навчання дитини.

 Учні шкіл, що не відкриються для очного навчання, можуть за наявності місць перейти до іншого закладу для освіти офлайн. Навчальний рік у Києві розпочнуть майже 3 600 дітей, які вимушено переїхали до столиці, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, станом на 25 серпня 2022 року проведено перевірки понад 23,5 тис. закладів освіти, що складає майже 93% від загальної кількості. Згідно з їх результатами, 51% шкіл готові до навчання в очній формі.

Також читайте наш матеріал: Новий шкільний навчальний рік: між бажанням учитися і безпекою

Читайте також

1