У Криму окупанти продали винзавод "Масандра" соратнику Путіна

Вартість продажу становила 73 мільйони доларів
У Криму окупанти продали винзавод "Масандра" соратнику Путіна
Винзавод “Масандра” (Фото allcrim.com)
14 Грудня 2020, 16:48
читать на русском

Кримський винний завод "Масандра" окупаційна влада Криму продала соратнику Володимира Путіна Юрію Ковальчуку за 73 мільйони доларів.

Про це свідчить інформація, розміщена на офіційному сайті Росії для розміщення інформації про торги.

14 грудня, кримський винзавод "Масандра" продали на аукціоні за 5,327 млрд рублів (трохи більш як 2 млрд грн або майже 73 млн доларів). Його купила дочірня компанія банку "Росія", власником якого є Юрій Ковальчук. Його називають бізнесменом з найближчого оточення президента Володимира Путіна.

Переможцем аукціону в електронній формі (процедура 178fz13112000043) визнаний Учасник № 330616 - Товариство з обмеженою відповідальністю" Південний проєкт ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, 17 листопада так зване "міністерство майнових і земельних відносин Криму" виставило на продаж винзавод "Масандра". На торги виставили 100% акцій АТ "Виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" із початковою вартістю - 5,3 мільярда рублів.

Як відомо, "Масандра" - найстаріший і найбільший винзавод Криму, який окупанти "націоналізували" після анексії півострова навесні 2014 року.

Також у резервних сховищах Ялти залишилося 10% необхідних запасів, тому окупаційна адміністрація перевела місто на погодинний графік подачі холодної води. Щоби хоч якось налагодити водопостачання, окупанти вирішили подавати Ялті воду з масандрівських водоспадів і джерел Хаста-Баш і Уч-Кош.

1