У Криму окупанти продають винзавод "Масандра"

На торги виставлено 100% акцій заводу
У Криму окупанти продають винзавод "Масандра"
Винзавод “Масандра” (Фото allcrim.com)
17 Листопада 2020, 19:45
читать на русском

Так зване "міністерство майнових і земельних відносин Криму" продає винзавод "Масандра".

Про це пише видання Meduza.

Повідомляється, що аукціон призначили на 14 грудня. На торги виставлені 100% акцій АТ "Виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" із початковою вартістю - 5,3 мільярда рублів.

Як відомо, "Масандра" - найстаріший і найбільший винзавод Криму, який окупанти "націоналізували" після анексії півострова навесні 2014 року.

Читайте також

Нагадаємо, що у Міністерстві закордонних справ розпочали новий етап активної адвокації Кримської платформи, який передбачає інформування міжнародних партнерів про деталі кампанії щодо Кримської платформи.

5 жовтня перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила, що Україна хоче запросити Російську Федерацію до заходів міжнародної Кримської платформи щодо питань деокупації півострова, проте невпевнена, що Москва зможе прийняти це запрошення.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив у готовності його країни підтримати майбутню платформу щодо деокупації Криму. Туреччина також готова бути активним учасником Кримської платформи.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) зустрівся з Державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом та проінформував його про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі у ньому.

Також Кулеба провів телефонну розмову з міністром Європи та закордонних справ Французької Республіки Жаном-Івом Ле Дріаном, у якій запросив Францію до участі в Кримській платформі.

Про свої наміри приєднатися до Кримської платформи офіційно заявила Естонія.

5 листопада Міністерство закордонних справ України повідомило, що перший міжнародний саміт у межах "Кримської платформи" щодо деокупації півострова запланований на травень 2021 року в Києві.