Запаси закінчуються: воду в Ялту подаватимуть погодинно

Окупанти подаватимуть Ялті воду з масандрівських водоспадів і підземних джерел
Запаси закінчуються: воду в Ялту подаватимуть погодинно
Вода з крана (Фото: Pexels)
14 Грудня 2020, 14:57
читать на русском

У резервних сховищах міста залишилося 10% необхідних запасів, тому окупаційна адміністрація Ялти перевела місто на погодинний графік подачі холодної води.

Про це повідомляють РИА Новости.

Зменшення запасів води у сховищах місцева влада назвала катастрофічним. За словами так званої "глави міськадміністрації"Яніни Павленко, води там залишилося лише близько 10−20% від потреби.

В Загорську 2,75 мільйона кубометрів, в Щасливому 2,77 мільйона кубометрів — розповіла вона.

Щоби хоч якось налагодити водопостачання, окупанти вирішили подавати Ялті воду з масандрівських водоспадів і джерел Хаста-Баш і Уч-Кош. Як заявила Павленко, нещодавні дощі наповнили їх 20 тисячами кубометрів води.

Читайте також

Як відомо, до 2014 року близько 85% потреб Криму у водопостачанні забезпечував Північно-Кримський канал, проте після окупації півострова його перекрили.

Через обміління водойм окупаційна влада поставила питання про відновлення урядом України водопостачання у Крим з материка, скаржачись на "гуманітарну катастрофу".

Нагадаємо, минулого місяця окупаційна влада Криму відключила мешканцям Євпаторії гарячу воду як мінімум до кінця грудня 2020 року. Крім того, гарячу воду припинили подавати до Сімферополя та Сімферопольського району.

1